Facem asta in primul rand pentru ca ne place... si ne si pasioneaza
Pentru ca vrem, pentru ca putem ...
Si pentru ca trebuie
Scopul nostru este sa te informam.
Cu cat esti mai informat cu atat vei face o algere mai inteleapta.
Si noi suntem alegerea inteleapta. Doar ca nu vezi asta acum pentru ca inca nu esti destul de informat, sau nu te-ai intalnit inca cu noi :-)
Sunt multe feluri in care poti pune problema barului si tot atat de multe feluri in care o poti rezolva.
Practicile in general in organizarea nuntilor plaseaza bauturile si barul printe ultimele task-uri... dupa locatie, dupa mancare, dupa muzica, dupa decor, dupa flori, dupa fotograf ...
Dar de ce oare se face asta? De ce sunt bauturile lasate la coada?
Cand logica comuna le-ar plasa macar pe langa mancare. Daca mancarea este sofisticata, diversificata, servita la fix si din abundenta, am putea spune...
ca si bauturile ar trebui sa fie tot pe acolo...
In practica gasim aceleasi meniuri de bauturi anoste neschimbate de doua decenii. Nu mai vorbim de standarde de servire sau cunostinte de mixologie.
Si mai e si intrebarea magica : ........ Cat se consuma? Mult? Putin? Cat?
Daca punem problema asa, probabil ca ne-am dori sa se consume putin...
Dar oare asta ne dorim cu adevarat? Sa se consume putine bauturi??
Obiectivul tau sa fie si obiectivul nostru ...
Dar si riscurile tale sa fie si riscurile noastre ... Si in felul asta ne aliniem catre un scop comun
Sa explicam ...
Un prim obiectiv al tau este sa dai de baut unui numar mare de oameni. Si daca ar fi sa extrapolam, nu numai ca vrei sa le dai de baut, dar poate vrei sa-i si impresionezi, sau poate sa le satisfaci anumite exigente sau obiceiuri de consum.
In cazul unei nunti, acest grup de oameni este in primul rand: important, fiind format din persoane apropiate dar si ... divers (varste diferite, tipologii diferite, gusturi diferite, asteptari diferite)
De exemplu ...
Bautura (de orice fel) se leaga in primul rand cu mancarea, ... trebuie facut un pairing cu fiecare fel de mancare ... , astfel in functie de ce si cum mancam , simtim nevoia sa bem unul sau mai multe pahare... , fie cu bauturi aperitive sau digestive, sau bauturi de cursa lunga, vin s.a.m.d.
Tot bautura (tot de orice fel) se leaga la fel de strict si cu activitatile...
Cu cat invitatii sunt mai activi, danseaza, socializeaza etc, cu atat vor simti nevoia sa bea mai mult iar daca te pui in locul lor iti poti da seama cam cat si cum ...
Provocarea aici este cum ar trebui sa faci ca toti invitatii sa poata avea parte de ce le-ai pregatit...
Tot la acest obiectiv ar trebui sa amintim faptul ca este deseori asociat de catre piata organizarii de evenimente cu un fals obiectiv si anume consumul mic de bauturi care, intra practic in contradictie cu ce am discutat pana acum...
Sa nu avem risipa... Sa nu avem pierderi, sparturi, fraude, comenzi aruncate sau servire necorespunzatoare.
Totodata aici apar si riscurile. Si risipa poate dauna mult intregului eveniment, pe langa faptul ca poate genera si costuri neprevazute.
Si permite-mi inca un exemplu ...
O alta practica a organizatorilor de evenimente este faptul ca imbraca un risc intr-un beneficiu. Cand iti spun sa-ti iei tu bauturle separat pentru ca platesti doar ce se consuma si vei iesi mai ieftin ... pare un beneficiu... dar cand te gandesti un pic ... de fapt este un risc pe care nu vor sa si-l asume.
Daca orice merge prost, gen:
Si avand in vedere ca stocul de bauturi nu este tocmai o componenta de neglijat (ea are cea mai mare pondere in costurile unui bar) credem ca :
Nu mai pierde timpul.
Acum e momentul sa-ti rezervi locul la bar
Sa cream o experienta memorabila pentru fiecare dintre oaspetii nostrii
Sa-i ajutam sa-si poata procura ceva de baut in cel mai simplu si placut mod posibil, de fiecare data cand vor
Sa ne asiguram ca servirea la bar si pe sala functioneaza optim
Sa depunem toate diligentele necesare pentru a ne asigura ca fluxurile tehnice de servire (debarasare, igienizare, restocare, pregatire, gheata etc) sunt discutate, organizate si clarificate cu toate partile implicate (locatie, firma de catering, ospatari, event manageri etc)
Pentru ca nu vrem sa se consume mult sau putin... ci vrem sa se consume cat trebuie, pentru ca fiecare oaspete sa fie fericit
Ca pana la urma numai cine nu munceste nu greseste. Important este cum abordezi problema si cat esti de pregatit
De exemplu...
Sa zicem ca un grup de vreo 30 tineri pe la vreo 30 de ani, petrecareti de fel si in mare majoritate amatori de Cuba Libre si Mojito se regasesc la o nunta si fac toata noaptea ture la bar. Ei bine un astfel de grup poate consuma lejer 20 de sticle de rom. Mai ales daca sunt dozate bine si pastrate proportiile...
La fel de bine se poate intampla ca doar cativa invitati amatori de bere sa termine stocul previzionat pentru toata seara intr-o ora doua. Sau poate sa fie pur si simplu cald si sa dispara 200 de beri intr-o ora...
I. Ai achizitionat de la locatie / catering un meniu de bauturi complet
II. Ai chizitionat de la o locatie / catering un pachet de bauturi partial (softuri, apa, cafea) si ai posibilitatea sa-ti aduci tu restul de bauturi
III. Nu ai nici un fel de bauturi incluse si cauti o solutie completa
IV. Niciodata nu spunem nu provocarilor. Daca nu te regasesti in situatiile de mai sus nu e nici o problema. Tratam si cazurile particulare :)
Iata cateva asemanari (servicii incluse la oricare din variante)
Echipa performanta de event management, care se ocupa pe tot parcursul contractului de planificare , organizare, relatia cu tine, relatia cu locatia, cu furnizorii etc
Integrarea barului in locatii este un aspect foarte important si il tratam ca atare, astfel in perioada premergatoare evenimentului luam legatura cu reprezentantii locatiei sau alti furnizori pentru a clarifica aspectele logistice, integrarea in flux etc
Toti barmanii care intra in barurile noastre sunt selectati cu atentie, testati si trainuiti periodic atat pe partea se servire si interactiune cu oaspetii cat si pe partea tehnica si artistica.
Toate barurile noastre au inclus: stocul de bauturi si ingrediente, logistica, consumabile, echipamente, mobilier si personal
Acest bar este destinat situatiei in care ai deja un meniu de bauturi meniu clasic sa-i spunem, de la locatie sau din alta parte.
Acest meniu classic contine de obicei cateva bauturi spirtoase simple (whiskey, vodka, gin...), eventual mixuri de tip Highball (baza spirtoasa si suc), vin, softuri si cafea.
Cocktail barul Barblade vine in completarea acestui meniu clasic
cu urmatoarele tipuri de bauturi:
Diferenta dintre ele este diversitatea produselor si a ingredientelor.
Asemanarea este ca toate meniurile contin bauturi pentru gusturi diferite astfel incat fiecare categorie de public sa aibe ce sa bea.
Si sunt nelimitate!
Si nu te doare capul cu nimic. Ai oameni care se ocupa
In acest caz Barblade Cocktails & Spirits bar devine barul principal ceea ce inseamna mai mult staff, mai multe ingrediente, mai mult stoc, mai multa responsabilitate. Tot 3 variante: Strong, Select si Royal
Se va ocupa de urmatoarele categorii de bauturi:
Cocktail-uri cu alcool
Shoturi
Cocktail-uri fara alcool
Bauturi spirtoase simple (Spirits)
Lichioruri, vermuturi, bittere si digestive
Bauturi mixate de tip Highball/Long Drinks
*aceleasi asemanari si deosebiri cu cocktail-barul
Light
Vezi meniul...Strong
Vezi meniul...Select
Vezi meniul...Strong
Vezi meniul...Select
Vezi meniul...Royal
Vezi meniul...Vrei sa ai si tu un eveniment unde invitatii sunt pur si simplu incantati de bauturi?
Grabeste-te! Locurile sunt putine si se ocupa repede.
Optiunea de full bar se adreseaza situatiei in care nu ai bauturi deloc... De nici un fel...
In acest caz ai posibilitatea, ca la oricare din barurile de tip Cocktails & Spirits...
...sa adaugi si alte categorii de bauturi formand astfel un pachet complet.
Cateva din tipurile de bauturi pe care le poti adauga:
De obicei punem astfel de baruri separate de cel principal, intr-o anumita zona sau camera, terasa, gradina, balcon... Fiecare bar arata diferit, are decor propriu iar barmanii adopta o atitudine tematica Aceste baruri pot fi dar nu se limiteaza la :
Shot bar
Lemonade bar
Punch bar
Sau...
Bar de tzuici
Bar spumant
Bar cubanez
Etc
avans de la 10% cu posibilitate de plata esalonata
posibilitatea de a plati la sfarsitul evenimentului pana la 70% din valoarea contractului
nu te complici cu multi furnizori, multe plati, telefoane fara fir
nu trebuie sa cumperi un stoc mare de bauturi si dupa sa te descurci cu el
poti aduce modificari numarului de invitati sau meniului pana cu o saptamana inainte de eveniment
poti decide chiar in seara evenimentului daca vrei sa prelungesti programul barului
beneficiezi de prioritate pentru consultanta pe toata durata contractului
Sunt oamenii din spatele barmanilor. Cei care se asigura de bunul mers al lucrurilor. Ei sunt cei care:
asigura montarea si strangerea echipamentelor
livreaza si ridica stocul de bauturi
tin legatura cu barmanii si managerii pe parcursul evenimentului
actioneaza pentru preintampinarea sau rezolvarea eventualelor probleme. Probleme cum ar fi : locatia nu are destula gheata sau se bea foarte mult Aperol si trebuie sa mai suplimentam, etc...