Barul momentelor importante - Barblade Events

Barul momentelor importante

Furnizat cu bucurie si responsabilitate de Barblade events

 

Cuvant inainte

Nu e despre bauturi, e despre oameni

De ce facem asta

  • Facem asta in primul rand pentru ca ne place... si ne si pasioneaza

  • Pentru ca vrem, pentru ca putem ...

  • Si pentru ca trebuie

Ce vei afla de aici

Cum sa abordezi barul si bautura...
Ce variante ai, plusuri si minusuri...

Scopul nostru este sa te informam.

Cu cat esti mai informat cu atat vei face o algere mai inteleapta.
Si noi suntem alegerea inteleapta. Doar ca nu vezi asta acum pentru ca inca nu esti destul de informat, sau nu te-ai intalnit inca cu noi :-)

Cuprins

Despre problema barului
Cum abordam noi problema barului
Obiective si riscuri
Situatii in care te poti afla
Tipuri de servicii si baruri
Garantii
Comunitate
Rezervari

Problema barului

Sunt multe feluri in care poti pune problema barului si tot atat de multe feluri in care o poti rezolva.

Practicile in general in organizarea nuntilor plaseaza bauturile si barul printe ultimele task-uri... dupa locatie, dupa mancare, dupa muzica, dupa decor, dupa flori, dupa fotograf ...

Dar de ce oare se face asta? De ce sunt bauturile lasate la coada?

Cand logica comuna le-ar plasa macar pe langa mancare. Daca mancarea este sofisticata, diversificata, servita la fix si din abundenta, am putea spune...

ca si bauturile ar trebui sa fie tot pe acolo...

In practica gasim aceleasi meniuri de bauturi anoste neschimbate de doua decenii. Nu mai vorbim de standarde de servire sau cunostinte de mixologie.

Si mai e si intrebarea magica : ........ Cat se consuma? Mult? Putin? Cat?
Daca punem problema asa, probabil ca ne-am dori sa se consume putin...
Dar oare asta ne dorim cu adevarat? Sa se consume putine bauturi??

Cum abordam noi problema barului

Abordam fiecare aspect pozitionandu-ne in aceeasi echipa cu tine.

Obiectivul tau sa fie si obiectivul nostru ...
Dar si riscurile tale sa fie si riscurile noastre ... Si in felul asta ne aliniem catre un scop comun

Sa explicam ...

Un prim obiectiv al tau este sa dai de baut unui numar mare de oameni. Si daca ar fi sa extrapolam, nu numai ca vrei sa le dai de baut, dar poate vrei sa-i si impresionezi, sau poate sa le satisfaci anumite exigente sau obiceiuri de consum.

In cazul unei nunti, acest grup de oameni este in primul rand: important, fiind format din persoane apropiate dar si ... divers (varste diferite, tipologii diferite, gusturi diferite, asteptari diferite)

Si atunci necesita o abordare mai sofisticata a consumului bauturilor ...

De exemplu ...
Bautura (de orice fel) se leaga in primul rand cu mancarea, ... trebuie facut un pairing cu fiecare fel de mancare ... , astfel in functie de ce si cum mancam , simtim nevoia sa bem unul sau mai multe pahare... , fie cu bauturi aperitive sau digestive, sau bauturi de cursa lunga, vin s.a.m.d.

Tot bautura (tot de orice fel) se leaga la fel de strict si cu activitatile...
Cu cat invitatii sunt mai activi, danseaza, socializeaza etc, cu atat vor simti nevoia sa bea mai mult iar daca te pui in locul lor iti poti da seama cam cat si cum ...

Si numai din aceste doua puncte realizezi ca avem ceva consum...

Provocarea aici este cum ar trebui sa faci ca toti invitatii sa poata avea parte de ce le-ai pregatit...

Tot la acest obiectiv ar trebui sa amintim faptul ca este deseori asociat de catre piata organizarii de evenimente cu un fals obiectiv si anume consumul mic de bauturi care, intra practic in contradictie cu ce am discutat pana acum...

Obiectivul corect ar trebui sa fie:

Sa nu avem risipa... Sa nu avem pierderi, sparturi, fraude, comenzi aruncate sau servire necorespunzatoare.

Totodata aici apar si riscurile. Si risipa poate dauna mult intregului eveniment, pe langa faptul ca poate genera si costuri neprevazute.

Riscurile sunt cele care ne unesc

Si permite-mi inca un exemplu ...

O alta practica a organizatorilor de evenimente este faptul ca imbraca un risc intr-un beneficiu. Cand iti spun sa-ti iei tu bauturle separat pentru ca platesti doar ce se consuma si vei iesi mai ieftin ... pare un beneficiu... dar cand te gandesti un pic ... de fapt este un risc pe care nu vor sa si-l asume.

Daca orice merge prost, gen:

  • e risipa
  • neperformanta in servire sau organizare
  • daca necesarul este facut gresit
  • daca pur si simplu se consuma mai mult decat a fost preconizat
  • sau daca ai un retur prea mare si nu ti-l mai ia inapoi...

Practic ...
Orice se intampla referitor la stoc este riscul tau.

Si avand in vedere ca stocul de bauturi nu este tocmai o componenta de neglijat (ea are cea mai mare pondere in costurile unui bar) credem ca :

Responsabilitatea ar trebui sa cada in mainile profesionistilor.

Rezerva repede si usor

Nu mai pierde timpul.
Acum e momentul sa-ti rezervi locul la bar

Obiective si riscuri

Alte obiective. Care si tu si noi le avem

  • Sa cream o experienta memorabila pentru fiecare dintre oaspetii nostrii

  • Sa-i ajutam sa-si poata procura ceva de baut in cel mai simplu si placut mod posibil, de fiecare data cand vor

  • Sa ne asiguram ca servirea la bar si pe sala functioneaza optim

  • Sa depunem toate diligentele necesare pentru a ne asigura ca fluxurile tehnice de servire (debarasare, igienizare, restocare, pregatire, gheata etc) sunt discutate, organizate si clarificate cu toate partile implicate (locatie, firma de catering, ospatari, event manageri etc)

Riscuri. Pe care vrem sa ti le luam de pe cap

Stocul de bauturi.

Pentru ca nu vrem sa se consume mult sau putin... ci vrem sa se consume cat trebuie, pentru ca fiecare oaspete sa fie fericit

Ce se intampla daca totusi apar probleme?

Ca pana la urma numai cine nu munceste nu greseste. Important este cum abordezi problema si cat esti de pregatit

De exemplu...
Sa zicem ca un grup de vreo 30 tineri pe la vreo 30 de ani, petrecareti de fel si in mare majoritate amatori de Cuba Libre si Mojito se regasesc la o nunta si fac toata noaptea ture la bar. Ei bine un astfel de grup poate consuma lejer 20 de sticle de rom. Mai ales daca sunt dozate bine si pastrate proportiile...

La fel de bine se poate intampla ca doar cativa invitati amatori de bere sa termine stocul previzionat pentru toata seara intr-o ora doua. Sau poate sa fie pur si simplu cald si sa dispara 200 de beri intr-o ora...

Acestea sunt situatii reale... cine isi asuma raspunderea si cum?

Situatii in care te poti afla

  • I. Ai achizitionat de la locatie / catering un meniu de bauturi complet

  • II. Ai chizitionat de la o locatie / catering un pachet de bauturi partial (softuri, apa, cafea) si ai posibilitatea sa-ti aduci tu restul de bauturi

  • III. Nu ai nici un fel de bauturi incluse si cauti o solutie completa

  • IV. Niciodata nu spunem nu provocarilor. Daca nu te regasesti in situatiile de mai sus nu e nici o problema. Tratam si cazurile particulare :)

Tipuri de servicii

Pentru situatiile de mai sus am pregatit cateva variante de baruri, fiecare adaptat special pentru nevoile specifice fiecarei situatii.

Le vom detalia pe rand mai jos... dar pana atunci...

Iata cateva asemanari (servicii incluse la oricare din variante)

  • Echipa performanta de event management, care se ocupa pe tot parcursul contractului de planificare , organizare, relatia cu tine, relatia cu locatia, cu furnizorii etc

  • Integrarea barului in locatii este un aspect foarte important si il tratam ca atare, astfel in perioada premergatoare evenimentului luam legatura cu reprezentantii locatiei sau alti furnizori pentru a clarifica aspectele logistice, integrarea in flux etc

  • Toti barmanii care intra in barurile noastre sunt selectati cu atentie, testati si trainuiti periodic atat pe partea se servire si interactiune cu oaspetii cat si pe partea tehnica si artistica.

  • Toate barurile noastre au inclus: stocul de bauturi si ingrediente, logistica, consumabile, echipamente, mobilier si personal

Barurile Barblade

I. Cocktail bar

Acest bar este destinat situatiei in care ai deja un meniu de bauturi meniu clasic sa-i spunem, de la locatie sau din alta parte. Acest meniu classic contine de obicei cateva bauturi spirtoase simple (whiskey, vodka, gin...), eventual mixuri de tip Highball (baza spirtoasa si suc), vin, softuri si cafea.

Cocktail barul Barblade vine in completarea acestui meniu clasic cu urmatoarele tipuri de bauturi:

  • Cocktail-uri cu alcool
  • Shoturi
  • Cocktail-uri fara alcool
  • Barul este disponibil in 3 variante: Light, Strong si Select.

Diferenta dintre ele este diversitatea produselor si a ingredientelor.

Asemanarea este ca toate meniurile contin bauturi pentru gusturi diferite astfel incat fiecare categorie de public sa aibe ce sa bea.
Si sunt nelimitate!
Si nu te doare capul cu nimic. Ai oameni care se ocupa

II. Cocktails & Spirits bar

Acest bar este destinat situatiei in care ai un meniu partial, care de obicei contine softuri, apa, cafea...

In acest caz Barblade Cocktails & Spirits bar devine barul principal ceea ce inseamna mai mult staff, mai multe ingrediente, mai mult stoc, mai multa responsabilitate. Tot 3 variante: Strong, Select si Royal

Se va ocupa de urmatoarele categorii de bauturi:

  • Cocktail-uri cu alcool

  • Shoturi

  • Cocktail-uri fara alcool

  • Bauturi spirtoase simple (Spirits)

  • Lichioruri, vermuturi, bittere si digestive

  • Bauturi mixate de tip Highball/Long Drinks

  • *aceleasi asemanari si deosebiri cu cocktail-barul

Meniuri Cocktail bar

Meniuri Cocktails & Spirits

Fa o rezervare

Vrei sa ai si tu un eveniment unde invitatii sunt pur si simplu incantati de bauturi?
Grabeste-te! Locurile sunt putine si se ocupa repede.

III. Full bar option

Optiunea de full bar se adreseaza situatiei in care nu ai bauturi deloc... De nici un fel... In acest caz ai posibilitatea, ca la oricare din barurile de tip Cocktails & Spirits...
...sa adaugi si alte categorii de bauturi formand astfel un pachet complet.

Un astfel de bar implica o planificare mult mai detaliata, mai mult personal, bar mai mare sau chiar mai multe, o colaborare exemplara cu ospatarii si alt staff implicat, etc...

Cateva din tipurile de bauturi pe care le poti adauga:

  • Sucuri naturale si carbo servite la pahar din ambalaje de 1 litru
  • Apa plata si minerala in diferite variante
  • >Vinuri – albe rosii si roze de diferite categorii si prezentari
  • Espresso bar de specialitate sau doar cafea la filtru
  • Bere artizanala la draft
  • ... si altele

IV. Side bars

Baruri secundare cu o anume tematica care se adreseaza ... ... practic tuturor situatiilor.

De obicei punem astfel de baruri separate de cel principal, intr-o anumita zona sau camera, terasa, gradina, balcon... Fiecare bar arata diferit, are decor propriu iar barmanii adopta o atitudine tematica Aceste baruri pot fi dar nu se limiteaza la :

  • Shot bar

  • Lemonade bar

  • Punch bar

  • Sau...

  • Bar de tzuici

  • Bar spumant

  • Bar cubanez

  • Etc

E momentul sa-ti rezervi si tu un bar pentru evenimentul tau

GARANTII

① Ai cele mai bune conditii contractuale si financiare posibile

  • avans de la 10% cu posibilitate de plata esalonata

  • posibilitatea de a plati la sfarsitul evenimentului pana la 70% din valoarea contractului

  • nu te complici cu multi furnizori, multe plati, telefoane fara fir

  • nu trebuie sa cumperi un stoc mare de bauturi si dupa sa te descurci cu el

  • poti aduce modificari numarului de invitati sau meniului pana cu o saptamana inainte de eveniment

  • poti decide chiar in seara evenimentului daca vrei sa prelungesti programul barului

  • beneficiezi de prioritate pentru consultanta pe toata durata contractului

② Ai parte de un serviciu intern unic ...

... aparut in urma faptului ca am preluat responsabilitatea tuturor aspectelor legate de bar... si anume...
... ECHIPA TEHNICA ...

Sunt oamenii din spatele barmanilor. Cei care se asigura de bunul mers al lucrurilor. Ei sunt cei care:

  • asigura montarea si strangerea echipamentelor

  • livreaza si ridica stocul de bauturi

  • tin legatura cu barmanii si managerii pe parcursul evenimentului

  • actioneaza pentru preintampinarea sau rezolvarea eventualelor probleme. Probleme cum ar fi : locatia nu are destula gheata sau se bea foarte mult Aperol si trebuie sa mai suplimentam, etc...

In felul asta ne asiguram ca orice problema se rezolva cat mai eficient si bineinteles fara sa te stresam pe tine...

③ Poti actiona acum sa-ti asiguri un loc la bar

Pentru asta iti dam garantat 30 de zile timp in care sa te razgandesti, fara nici un cost...

Daca ai parcurs pana aici inseamna ca ne cunosti un pic mai bine. Si pentru noi inseamna ca esti interesat de ce avem de spus si de aratat...

Deci , daca te decizi sa petrecem impreuna...

Felicitari!! Ai un bar de partea ta ... trebuie doar sa faci o rezervare