Suna sofisticat… Sunt bauturi pentru femei… Raman la ce stiu eu… sunt cateva din nu-multumescurile pe care le-am auzit. Totusi cocktailurile presupun un amestec de licori, au o savoare aparte si reprezinta ceva. Au un mesaj, surprind o emotie. Si prin gust si aroma o vei pastra alaturi de tine.
Cocktailurile sunt versiuni complexe ale bauturilor alcoolice si non alcoolice deopotriva. Bauturile combinate si bine echilibrate cu sau fara alcool cunosc un succes nebun. Putini stiu insa ca retetele acestea presupun un amestec bine gandit pentru ca aromele sa nu se anuleze unele pe altele.
In prepararea unui cocktail nu ar trebui sa se foloseasca prea multe ingrediente. Acestea trebuie sa fie si compatibile, amestecul sa aiba origini apropiate si fiecare ingredient in parte sa isi pastreze contributia, sa nu anuleze gustul si aroma.
Un cocktail incepe cu o baza alcoolica. Continua cu un modificator , fie un piure proaspat de fructe, bittere, condimente, plante aromatice, siropuri, lichioruri, tincturi … Practic nu exista limita. Dupa modificator urmeaza mixer-ul sau filler-ul, care poate fi un suc, sau un mix de sucuri, poate spumant sau apa minerala, sau poate fi chiar dilutia bauturii.
Nu trebuie sa uitam de balansul dulce-acru. Este crucial intr-o bautura bine facuta.
Un cocktail este cumul de savoare si incantare. Te incanta vizual, gustativ, aromatic, tactil si auditiv. Poate de aceea se spune despre ele ca sunt bauturi pentru femei. Dar sa nu uitam de Old fashion, sau de Godfather si multe alte clasice barbatesti.
Bauturi pentru femei. Bauturi pentru barbati. Pentru copii. Pentru seniori. Toate sunt faurite cu maiestrie de barmani dedicati si isi gasesc imediat invitatul pe care sa-l incante.
Conteaza foarte mult calitatea uingredientelor folosite. Acestea dau gustul, aroma si textura. Practic se poate spune ca produsul final este direct proportional cu calitatea ingredientelor.
Ai o nunta? Afla mai multe despre serviciile noastre pentru nunti aici
Prea mult alcool va face ca celelalte ingrediente sa nu se simta, si bautura per total prea alcoolizata. Sa ne gandim la orice alta reteta: daca nu sunt respectate ingredientele si cantitatile, rezultatul final nu este niciodata cel scontat. O prajitura nu se coace, o paine nu se rumeneste, un aluat nu este pufos etc. Ei bine, la cocktail rezultatul este similar: gustul nu este la fel de placut, amestecul devine doar o bautura colorata in pahar.
Nu orice tip de bautura este la fel de bine servita iarna ca vara si invers. Asadar, in perioada calda a anului sunt recomandate cocktailuri revigorante, fresh, cu mai multe fructe, colorate.
In perioada rece a anului vor fi preferate cocktailurile calde, pe baza de vin, cafea sau ceai, cele cu un volum mare de bautura spirtoasa. Dintre aromele populare in aceasta perioada regasim nucile si alunele spre exemplu.
Cocktail pe baza de scotch, albus de ou si lamaie, Mimosa, adica sampanie cu fresh de portocale sau Bloody Mary, vodka cu telina, suc de rosii printre altele.
Vrei sa organizezi o petrecere? Invata sa o faci ca un profesionist aici
Pentru cei cu preferinte spre stilul italian sau la un party cu tematica din aceasta lume, recomandam cocktailuri inspirate din ce este clasic pe lista italienilor: Milano-Torino, cu vermut, Bellini cu vin spumant, Puccini, spumant si suc de mandarine sau Cardinale, gin si vermut sec printre altele.
Poti incerca cocktailuri precum: Fit for a Queen, cu gin, vermut alb, lamaie si sampanie, Greener Pastures cu suc de piersica si gin sau Vibranium, un deliciu distractiv: coniac, absint, lamaie, macrisor rosu si sare de lava neagra.