Vorbim despre alcool. Despre bauturi alcoolice mai exact. Se spune ca un pahar de vin este binevenit la orice masa. Doua sunt deja pentru distractie si ce trece de 3, ei bine trebuie si putin rezistent incat sa nu incepi sa ai reactii adverse.
Putin alcool este un digestiv bun. Asta s-a spus mereu despre alcool si bauturi alcoolice. Totusi multi se feresc de ideea de a consuma bauturi alcoolice, din varii motive. Daca la baza sunt doar cateva mituri care circula, haideti sa schimbam situatia si sa lamurim de ce din cand in cand un cocktail sau orice bautura merita sa fie servita sau cel putin incercata.
Se spune ca pentru fiecare in parte exista o alta reteta care functioneaza. De aceea asocierea intre mancarea grasa si alcool, ce chipurile ar putea fi reteta salvatoare anti mahmureala. Este adevarat ca nu este indicat sa consumi orice tip de bautura pe stomacul gol, insa teoria mancatului gras nu se prea explica. In orice caz, nici durerile de cap sau alte efecte adverse nu pot fi combatute cu acest principiu.
Se spune despre vin ca este cu atat mai bun, cu cat este mai vechi. In realitate doar unele tipuri de vin sunt pastrate pentru invechire. Ce este important de asemenea de precizat este ca la capitolul conditii de pastrare avem din nou de-a face cu ceva secrete. Deci nu va fi tinut oricum.
Asadar, un simplu vin imbuteliat tinut in bar are sanse sa nu devina mai bun absolut deloc.
De gusturi nu se discuta, spune o vorba. Totusi este un mit fals sa credem ca bautura mai inchisa la culoare ar avea vreo legatura cu gustul sau cat de buna este sau nu. Spre exemplu in cazul berii brune sau a vinului rosu vorbim despre un continut mai mare de antioxidanti fata de variantele blonde sau vinul alb, dar cu atat mai multe substante chimice acumulate in procesul de fermentare.
Umbla o vorba printre consumatori cum ca vinul dupa bere e placere si berea dupa vin e un chin. De altfel un barman experimentat ar putea sa spuna ca nu exista un gram de adevar in asa ceva. De fapt totul tine de limite, de cantitati. Nu conteaza atat de mult ce anume servesti, in ce ordine, ci totul este despre moderatie.
Altfel spus nu trebuie exagerata combinatia intre tipurile de bauturi si nimic mai mult. O stare de rau, ameteala pot sa apara chiar si daca consumi numai vin toata seara la o petrecere. Dar totusi cat anume consumi?
Trecem in registrul celalalt, al bauturilor ce se pot servi la party-uri si care nu contin alcool. Se numesc virgin drinks. Sunt oricand o alternativa a celor care nu doresc sa incerce orice tip de bautura sau au pur si simplu convingeri personale despre acest lucru. Ce este important de retinut este ca orice ar fi, bauturi alcoolice sau nu, ce aduce oamenii mai aproape este de fapt evenimentul in sine si ideea de a servi altceva, altfel, adica asa cum propunem noi, barul mobil. Tinem cont de toate preferintele, ne adaptam dupa cadrul evenimentului si nu degeaba avem oferte pentru In hours office bars si After hours office bars. Detalii le regasiti in cadrul paginii noastre, www.barblade.ro.