Asa cum ne propusesem inca de la inceput am investit constant in calitatea produselor si serviciilor dar si in mobilitate. Piata de bauturi pentru evenimente are nevoie de oameni implicati si seriosi.
In ultimul an echipa noastra s-a marit, am achizitiotionat baruri noi care pot fi personalizate in stilul locatiei sau tematicii evenimentului. Incepand cu 2017 putem sustine pana la 10 evenimente in acelasi timp.
Noi zicem ca foarte bine. Publicul este mai receptiv la acest tip de serviciu si poate lucrul cel mai important pretentiile clientilor au crescut, pun mai mult pret pe calitate si isi doresc servicii din ce in ce mai performante.
Mirii constientieaza mai mult importanta bauturii pentru o nunta reusita, iar serviciile de tip full open bar, cocktail bar, lemonade bar, prosecco bar, shot bar etc sunt mai cerute si mai bine primite.
Sunt inca la mare cautare bauturile pe baza de vin spumant, la fel si cele fresh … vinul roze la fel de popular … dar sunt si trenduri noi cum ar fi barurile tematice, care se concentreaza pe o anumita bautura sau tematica cum ar fi tequila bar, whiskey bar sau ibitza bar.
O alta noutate ar fi barul de limonada, o aparitie foarte fresh in cadrul evenimentului mai ales datorita tipurilor noi de limonada cum ar fi cea cu lavanda si miere sau cea cu rubarba si cranberry, de asemenea apa aromatizata este foarte bine primita.
Sunt cateva variante de unde mirii pot achizitiona bauturi pentru evenimente si in special nunti, fiecare dintre ele avand propriile caracteristici, plusuri si minusuri. Luandu-le intr-o ordine aleatoare am putea sa mentiona:
si … lasand ce-i mai bun la urma…
Plecand de la o servire promta, rapida si distractiva, pana la faptul ca beneficiezi de stockul de bauturi si ingrediente al unui bar (in cazul nostru). Nemaifiind nevoie sa faci calcule, necesare de bauturi, drumuri la market, carat, depozitat etc
Am vrea sa amintim aici si de cea mai periculoasa varianta si destul de des intalnita din pacate, si anume aceea de a cumpara bautura de la un prieten de-al unui prieten care stie pe cineva care face rost sau are un depozit de bauturi.
Si nu glumim. E foarte periculos. Noi, la Barblade de regula refuzam evenimentele unde clientul insista sa aduca bauturile dintr-o sursa nesigura.
Vrem sa atragem atentia pe aceasta cale tuturor consumatorilor. Sa fie foarte atenti cu provenienta bauturilor, sa verifice timbrul, importatorul iar daca pretul bauturilor e mult mai mic decat al altor furnizori atunci e ceva putred la mijloc. (bauturi pentru evenimente)
Legendary Wedding Open Bars by Barblade - Solutii pentru nunta ta - Click aici
Ca sa va convingeti intrebati-va cat timp puteti rezista fara mancare si cat timp fara apa. Este si o vorba romaneasca , veche si inteleapta, care sustine importanta bauturii “Mancarea e fudulie, bautura-i temelie”.
Daca la 1 noaptea ramai fara whiskey nu e chiar bine, invitatii vor fi deranjati iar faptul ca mirele/organizatorul trebuie sa rezolve problema atunci reprezinta un factor foarte puternic de stres si nu in ultimul rand costuri suplimentare neasteptate.
Din punctul nostru de vedere o servire de tip restaurant, doar prin ospatari, nu este sufucienta pentru o petrecere lunga si complexa cum este o nunta.
Iar acest lucru duce la cea mai mare problema care poate aparea, si anume faptul ca bauturile nu ajung atat de repede si atat de des la invitati pe cat acestia si-ar dori.
Si pentru a ma face mai bine inteles as vrea sa vorbim un pic despre servirea clasica… adica cea de tip restaurant, care este usor diferita de cea de club, pub, cafenea.
De regula in restaurant servirea se face la masa de catre ospatari, printre atributiile carora cele mai importante sunt servirea mancarii, servirea bauturilor si debarasarea.
Cand iesim la restaurant de obicei petrecem cateva ore acolo in care ni se servesc 1-2 feluri de mancare, eventual desert si cateva randuri de bauturi. Apoi nota si am plecat.
Si ramanem placut impresionati de promtitudinea servirii, de atitudinea foarte buna a staffului, calitatea produselor etc. Cam asta ar fi , pe scurt, o experienta in restaurant.
Si prin urmare servirea clasica poate intampina unele dificultati. Si nu pentru ca e ceva gresit cu servirea ci pur si simplu o nunta are nevoie de mai mult.
Concret, o nunta tine in medie 8 ore. Din cele 8 ore … Cat timp se sta efectiv la masa… Ceva mai putin de jumatate din timp sa zicem, in functie si de tipologia invitatului.
In timpul cand nu stai la masa fie esti pe ringul de dans, fie pe terasa la aer fie la alte mese socializand
Si daca vrei ceva de baut:
Dar … el nu doar pe tine te are de servit si nu doar asta are de facut.
De exemplu: La o nunta se servesc 4 feluri de mancare si tort … deci 5 feluri. Timpul mediu de servire al fiecarui fel este de 30 de minute.
Deci pentru toate felurile este nevoie de 2 ore si jumatate
La care se mai adauga timpul pentru debarasare… poate si o eventuala pauza…
Ceea ce ne duce la principala deosebire intre servirea cu si fara bar mobil si anume:
Numarul efectiv de bauturi care ajung la invitati este semnificativ mai mare.
Dar, asta doar daca numarul de barmani si marimea barului sunt suficiente pentru a sustine servirea atat a invitatilor cat si cea prin ospatari in acelasi timp.
In concluzie, nunta fiind o pertrecere complexa este absolut necesara prezenta unui bar mobil pentru a asigura o servire constanta, de calitate si nelimitata.
Si veti vedea ca , datorita acestui “mic” detaliu, invitatii tai se vor distra asa cum nu prea se face pe la nunti…
2020 / 2021 WEDDINGS by Barblade - Barul tuturor momentelor importante - Click aici
Da. Aceasta chiar ca este o intrebare pe buzele tuturor mirilor si chiar de curand am cautat pe net raspunsuri la aceasta intrebare, si destul de des am gasit formule matematice de genul 0.200 x 136= 27.2/0.7=38.85 (care s-ar traduce mililitri ori persoane egal litrii apoi sticle de 0.7L). Si asta pentru fiecare tip de bautura in parte.
Dar totusi, sa nu uitam un lucru destul de important… si anume ca oamenii sunt ceva mai mult decat niste cifre, lucru care este destul de evident…
Deci. Poate ar trebui sa abordam altfel problema. Poate ca intrebarea ar trebui sa fie:
Bun, acestea fiind spuse va vom da si un raspuns oficial la aceasta intrebare existentiala. Si anume: … Pregatiti?!
La o nunta… invitatii vor bea … cat li se da. Adica?!.
Daca li se da putin vor bea putin daca li se da mai mult vor bea mai mult. Suna ciudat? suna un pic…
Sa exemplificam…
Daca vrei ca la nunta ta sa nu se consume putin, poti lua urmatoarele masuri:
Daca totusi vrei un bar serios optezi pentru un meniu de bauturi decent spre bogat care sa contina:
Si daca toate acestea sunt servite repede si promt, la o calitate excelenta de catre un personal care chiar vrea sa va dea de baut si caruia ii place ce face
Atunci garantat veti face ochii mari la sfarsitul evenimentului cand veti vedea sticlele goale consumate de niste oameni care s-au distrat, care au experimentat, care au trait evenimentul la maxim. Am zis! 🙂
Nunta perfecta este cea la care te distrezi cu adevarat. Acea nunta dupa care spui: wow ce experienta mishto.
La nunta perfecta cel mai bine se simt mirii, pentru ca in primul rand este petrecerea lor si pentru ca sunt inconjurati de prieteni si rude care se simt de asemenea bine.
Si nu e greu sa ajungi sa ai o asa petrecere minunata, trebuie doar sa iti alegi cu grija furnizori buni.
Asa ca pentru voi toti viitori miri de acolo … mesajul nostru catre noi este: relaxati-va, lasati-va pe mana profesionistilor (alesi cu grija) si bucurati-va de evenimentul vostru!