free hit counters

Interviu cu barmanul mobil 2018. Tot ce trebuie sa stii despre bauturi la evenimente

  1. Cum au evoluat serviciile voastre de cand am stat ultima oara de vorba?

Asa cum ne propusesem inca de la inceput am investit constant in calitatea produselor si serviciilor dar si in mobilitate. In ultimul an echipa noastra s-a marit, am achizitiotionat baruri noi care pot fi personalizate in stilul locatiei sau tematicii evenimentului. Incepand cu 2017 putem sustine pana la 10 evenimente in acelasi timp.

  1. Cum a evouluat piata de bauturi la nunti?

Noi zicem ca foarte bine. Publicul este mai receptiv la acest tip de serviciu si poate lucrul cel mai important pretentiile clientilor au crescut, pun mai mult pret pe calitate si isi doresc servicii din ce in ce mai performante. Mirii constientieaza  mai mult importanta bauturii pentru o nunta reusita, iar serviciile de tip full open bar, cocktail bar, lemonade bar, prosecco bar, shot bar etc  sunt mai cerute si mai bine primite.

  1. Ce se poarta in materie de bauturi in 2018?

Sunt inca la mare cautare bauturile pe baza de vin spumant, la fel si cele fresh …  vinul roze la fel de popular …  dar sunt si trenduri noi cum ar fi barurile tematice, care se concentreaza pe o anumita bautura sau tematica cum ar fi tequila bar, whiskey bar sau ibitza bar. O alta noutate ar fi barul de limonada, o aparitie foarte fresh in cadrul evenimentului mai ales datorita tipurilor noi de limonada cum ar fi cea cu lavanda si miere sau cea cu rubarba si cranberry, de asemenea apa aromatizata este foarte bine primita.

  1. Care sunt principalele surse de unde mirii pot achizitiona bauturile?

Sunt cateva variante fiecare avand propriile caracteristici, plusuri si minusuri. Luandu-le intr-o ordine aleatoare am putea sa mentiona locatiile, hipermarketurile, mai ales daca vanezi si niste reduceri la produsele pe care ti le doresti in meniu, magazinele specializate pe bauturi online sau offline, depozitele de bauturi en-gross …si … lasand ce-i mai bun la urma barul mobil, care are avantaje semnificativ mai multe decat celelalte variante plecand de la o servire promta, rapida si distractiva, pana la faptul ca beneficiezi de stockul de bauturi si ingrediente al unui bar (in cazul nostru),  nemaifiind nevoie sa faci calcule, necesare de bauturi, drumuri la market, carat, depozitat etc

Am vrea sa amintim aici si de cea mai periculoasa varianta si destul de des intalnita din pacate, si anume aceea de a cumpara bautura de la un prieten de-al unui prieten care stie pe cineva care face rost sau are un depozit de bauturi. Si cu gandul de a economisi cativa lei pot otravii invitatii. Si nu glumim. E foarte periculos. Noi, la Barblade de regula refuzam evenimentele unde clientul insista sa aduca bauturile dintr-o sursa nesigura. Vrem sa atragem atentia pe aceasta cale tuturor consumatorilor sa fi foarte atenti cu provenienta bauturilor, sa verifice timbrul, importatorul iar daca pretul bauturilor e mult mai mic decat al altor furnizori atunci e ceva putred la mijloc.

 

 

  1. Ce probleme pot aparea cu bauturile?

In cadrul unei nunti bauturile ocupa un loc important, poate mai important decat mancarea. Ca sa va convingeti intrebati-va cat timp puteti rezista fara mancare si cat timp fara apa. Este si o vorba romaneasca , veche si inteleapta, care sustine importanta bauturii “Mancarea e fudulie, bautura-i temelie”. Primele probleme care pot aparea sunt legate de cantitate, daca la 1 noaptea ramai fara whiskey nu e chiar bine, invitatii vor fi deranjati iar faptul ca mirele/organizatorul trebuie sa rezolve problema atunci reprezinta un factor foarte puternic de stres si nu in ultimul rand costuri suplimentare neasteptate. Alta problema pleaca de la tipul de servire ales, din punctual nostru de vedere o servire de tip restaurant, doar prin ospatari, nu este sufucienta pentru o petrecere lunga si complexa cum este o nunta, iar acest lucru duce la cea mai mare problema care poate aparea, si anume faptul ca bauturile nu ajung atat de repede si atat de des la invitati pe cat acestia si-ar dori.

 

  1. Care e deosebirea intre servirea la bar si cea clasica?

Din punctul nostru de vedere exista o diferenta cruciala intre cele doua si pentru a ma face mai bine inteles as vrea sa vorbim un pic despre servirea clasica… adica cea de tip restaurant, care este usor diferita de cea de club, pub, cafenea. De regula in restaurant servirea se face la masa de catre ospatari printre atributiile carora cele mai importante sunt  servirea mancarii, servirea bauturilor si debarasarea. Cand iesim la restaurant de obicei petrecem cateva ore acolo in care ni se servesc 1-2 feluri de mancare, eventual desert si cateva randuri de bauturi. Apoi nota si am plecat. Si ramanem placut impresionati de  promtitudinea servirii, de atitudinea  foarte buna a staffului, calitatea produselor etc. Cam asta ar fi , pe scurt, o experienta in restaurant. Nunta pe de alta parte nu este doar o simpla iesire la restaurant si prin urmare servirea clasica poate intampina unele dificultati. Si nu pentru ca e ceva gresit cu servirea ci pur si simplu o nunta are nevoie de mai mult. Concret o nunta tine in medie 8 ore, din cele 8 ore cat timp se sta efectiv la masa, ceva mai putin de jumatate din timp sa zicem, in functie si de tipologia invitatului. In timpul cand nu stai la masa fie esti pe ringul de dans, fie pe terasa la aer fie la alte mese socializand si daca vrei sa comanzi de baut trebuie sa gasesti ospatarul, sa ii spui ce vrei sa-ti aduca de baut, el iti confirma comanda se duce la bar sau la frigider, ia bautura si apoi te cauta pe sala sau la masa sa ti-o serveasca. Dar el nu doar pe tine te are de servit si nu doar asta are de facut. De exemplu: la o nunta se servesc  4 feluri de mancare si tort, deci 5 feluri. Timpul mediu de servire al fiecarui fel este de 30 de minute, deci pentru toate felurile este nevoie de 2 ore si jumatate la care se mai adauga timpul pentru debarasare si o eventuala binemeritata pauza. In tot acest timp nimeni nu comanda de baut, ceea ce ne duce la principala deosebire intre servirea cu si fara bar mobil si anume cantitatea, adica, numarul efectiv de bauturi care ajung la invitati este semnificativ mai mare. Dar, asta doar daca numarul de barmani si marimea barului sunt suficiente pentru a sustine servirea atat a invitatilor cat si cea prin ospatari in acelasi timp. Tocmai de aceea noi la Barblade includem servirea in  pachetele de bauturi tocmai pentru a putea gestiona o servire performanta si calitativa. In concluzie, nunta fiind o pertrecere complexa este absolut necesara prezenta unui bar mobil pentru a asigura o servire constanta, de calitate si nelimitata. Si veti vedea ca , datorita acestui “mic” detaliu, se va povesti de nunta voastra si anul viitor…

 

  1. Cat se bea la o nunta?

Da. Aceasta chiar ca este o intrebare pe buzele tuturor mirilor si chiar de curand am cautat pe net raspunsuri la aceasta intrebare, si destul de des am gasit  formule matematice, cu multe cifre de genul 0.200 x 136= 27.2/0.7=38.85 (care s-ar traduce mililitri ori persoane egal litrii apoi sticle de 0.7L) si asta pentru fiecare tip de bautura in parte. Ok. Dar, totusi uitam un lucru destul de important si anume ca oamenii sunt ceva mai mult decat niste cifre, lucru pe care probabil il stii deja …  deci,  poate,  intrebarea legitima este “Cat vor  bea invitatii mei la nunta mea?” Oricum ai vrea sa fie diferita nu? Deci si consumul de bauturi ar putea fi diferit nu? Bun, acestea fiind spuse va vom da si un raspuns oficial la aceasta intrebare existentiala. Si anume: … Pregatiti?!  La o nunta, invitatii vor bea … cat li se da. Adica.  Daca li se da putin vor bea putin daca li se da mai mult vor bea mai mult. Suna ciudat? Sa exemplificam… daca vrei ca la nunta ta sa nu se consume multa bautura poti lua urmatoarele masuri: pui in meniu o varietate cat mai mica, 2-3 bauturi alcoolice tari, un vin alb eventual nu prea rece, apa plata mai putina decat apa minerala pentru a evita rehidratarea si implicit consumul mai mare de alcool, multa cola, niste tuica si gata. Daca la toate astea adaugam si o servire inceata facuta de un personal neimplicat, atunci cu siguranta veti avea un consum foarte mic de bauturi. Maxim cateva sticle.  Pe de cealalta parte insa daca optam pentru un meniu de bauturi decent spre bogat, in care sa punem cateva tipuri de spirtoase (aperitive, digestive, desert), cateva long drink-uri bine facute, niste shot-uri pentru atmosfera si pentru dimineata, o cafea de calitate, un vin bun, eventual si roze sau rosu, o mica selectie de elegante bauturi pe baza de vin spumant, apa din belsug, eventual nu la doi litri, sucuri de toate felurile, limonade, cocktail-uri fara alcool… si daca toate acestea sunt servite repede si promt, la o calitate excelenta de catre un personal care chiar vrea sa va dea de baut si caruia ii place ce face, atunci va garantam ca veti face ochii mari la sfarsitul evenimentului cand veti vedea zeci si zeci de sticle goale, consumate, de catre niste oameni care s-au distrat, care au experimentat gusturi  noi, pentru care a fost foarte la indemana sa isi procure ceva de baut oricand au vrut.  Am zis! 🙂

 

 

  1. Cum vedeti voi nunta perfecta?

Nunta perfecta este cea la care te distrezi cu adevarat. Acea nunta dupa care spui: wow ce experienta mishto. La nunta perfecta cel mai bine se simt  mirii, pentru ca in primul rand este petrecerea lor si pentru ca sunt inconjurati de prieteni si rude care se simt de asemenea bine. Si nu e greu sa ajungi sa ai o asa petrecere minunata, trebuie doar sa iti alegi cu grija furnizori buni. Asa ca pentru voi toti viitori miri de acolo … mesajul nostru catre noi este: relaxati-va, lasati-va pe mana profesionistilor (alesi cu grija) si bucurati-va de evenimentul vostru!

Intra in contact cu noi aici .