free hit counters

Cocktails. Afla cateva lucruri interesante.

TE INVITAM IN LUMEA COCKTAIL-URILOR

In lumea aromelor, culorilor si texturilor

In lumea bunei dispozitii si a zambetelor

Inspira-te din colectia noastra de retete de cocktailuri impartite in diverse categorii.

Dar mai intai afla cateva lucruri interesante.

Termenul de Cocktail aparut prima oara in dictionarul american in anul 1806, insemnand “o bautura mixata din orice spirtoasa , bitter, apa si zahar”. Bitterul este interperetat aici ca un termen general pentru orice bautura alcoolica distilata sau infuzata cu plante sau radacini.

Inca din anul 1870 barul reprezenta un bussines puternic. Cocktail-baruri existau in toate orasele mari din America de la zone de cartier pana la cele mai luxoase hoteluri. Barmanii erau pasionati si foarte bine pregatiti atat la capitolul bauturi si cocktailuri cat si la cel de servire. Existau cele mai moderne tehnologii cum ar fi : frigidere, sifon sau masina de gheata. Exista deasemenea o varietate impresionanta de spirtoase, atat domestice cat si importate.

Primul mare profesor al cultului cocktailurilor a fost Jerry Thomas un mare showman si publicist ce a publicat in anul 1862 “The bartenders guide and Bon Vivants Companion” ce continea primele retete de cocktailuri . Tot el a inventat “Martinez“, cocktailul din care isi are originea celebra bautura preferata a lui James Bond “Classic Martini“.

Principaul rival al lui Thomas era Harry Johnson care in 1882 a publicat¬† “New And Imporved Illustrated Bartenders Manual” in care enunta principii de servire valabile si astazi. Acesta sfatuieste novicii sa scoata apa din pahar inainte de a turna bautura peste gheata, sa faca bauturile pe tejgheaua de bar pentru ca oaspetii sa poata vedea precizand ca profesionalismul permite si un pic de show atunci cand mixezi si servesti bauturi. Un alt lucru pe care Harry il sustinea este acela ca barmanul ar trebui sa fie un adevarat prieten grijuliu.

 

VEZI COLECTIA DE COCKTAILURI